Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Potrafi się nieźle wkurzyć i ciskać talerzami, ale gotuje...
fot. Grzegorz Olkowski

10 rzeczy, które powinniśmy wiedzieć o gęsi, zanim ją zjemy 11 Listopada [zdjęcia]

10 rzeczy, które warto wiedzieć o gęsi, zanim ją zjemy 11 Listopada

Potrafi się nieźle wkurzyć i ciskać talerzami, ale gotuje palce lizać i ma głowę pełną pomysłów. Także na gęsinę.

Magda Gessler - najpopularniejsza restauratorka w kraju, znana z programu Kuchenne Rewolucje - udowadnia, że kuchnia polska nie kończy się na schabowym i pomidorówce. Gessler do swoich lokali wprowadziła gęś pieczoną. Bywa też, że podczas kulinarnych rewolucji w TVN-owskim show, podpowiada restauratorom, by postawili właśnie na gęsinę.

Magda Gessler w 2017 r. brała udział w Festiwalu Gęsiny w podtoruńskim Przysieku. Dodajmy, że w tym roku tajnikami przyrządzania gęsiny dzielił się m.in. Michel Moran (znany jako juror MasterChefa).

Polecamy: Festiwal Gęsiny w Przysieku 2019 - zdjęcia

Zobacz również

Nowości w krakowskim ZOO już w tym roku. A tymczasem... na wybieg wyszły maluchy!

NOWE
Nowości w krakowskim ZOO już w tym roku. A tymczasem... na wybieg wyszły maluchy!

Po figurze żaczka na inowrocławskiej "Królówce" pozostał tylko but

NOWE
Po figurze żaczka na inowrocławskiej "Królówce" pozostał tylko but

Polecamy

Zaakceptuj „złote blizny” w swoim życiu. Kintsugi uczy naprawiać garnki... i życie

Zaakceptuj „złote blizny” w swoim życiu. Kintsugi uczy naprawiać garnki... i życie

Biblia Gutenberga w pracowni toruńskich konserwatorów zabytków

Biblia Gutenberga w pracowni toruńskich konserwatorów zabytków

Sojusznik czy wróg? Dwie twarze kryzysu w digital public relations

Sojusznik czy wróg? Dwie twarze kryzysu w digital public relations