https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Akcja walentynkowa. W restauracji Ekspresja w Nakle specjalne dania dla zakochanych

(ms)
Szymon Brukwicki, współwłaściciel restauracji Ekspresja, zaprasza zakochanych m.in. na „dania rozgrzewające zmysły”
Szymon Brukwicki, współwłaściciel restauracji Ekspresja, zaprasza zakochanych m.in. na „dania rozgrzewające zmysły” Maja Stankiewicz
14 lutego finał akcji walentynkowej „Gazety Pomorskiej” i Poczty Polskiej. Zwycięzca będzie mógł zabrać swoją drugą połówkę na romantyczną kolację dla dwojga do restauracji Ekspresja w Nakle. Na ten wyjątkowy dzień przygotowano tu dla gości specjalną ofertę.

Girlandy z czerwonych serc już w czwartek 13 lutego zdobiły lokal. W walntynki na stołach pojawią się cięte kwiaty i świece. Przy ich płomieniu zakochane pary skosztować będą mogły przygotowanych pyszności.

A walentynkowe menu w Ekspresji robi wrażenie. Na przystawkę m.in. miłosne carpaccio z buraka. - Zupy to prawdziwe afrodyzjaki - zapewniają nas pracownicy. Tajska z krewetkami i kurczakiem dla niej oraz krem z białych warzyw i pesto z zielonej pietruszki dla niego.

Przygotowano też walentynkowe dania główne „rozgrzewające zmysły”. W ofercie m.in. pierogi miłości na ostro. A na deser dla niego:„Big Cyc”. Co kryje się pod tą nazwą? O tym goście przekonać się mogą sami. Oczywiście to tylko propozycja. Każdy zamówić może w walentynkowy wieczór z karty co tylko zechce. I posłuchać muzyki. Na pianinie dla zakochanych zagra i zaśpiewa Wiesław Nowik.

Ale nie tylko 14 lutego posłuchać tu można muzyki na żywo. Na koncerty właściciele zapraszają gości w każdą niedzielę w godz. 13.30 -15.

Restauracja Hotel Ekspresja otworzyła swe podwoje na Rynku w Nakle osiem lat temu. Nie ma drugiego lokalu tej klasy w samym sercu miasta. Właścicielami są państwo Brukwiccy. Do tej pory lokal specjalizował się w kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, ale wkrótce się to trochę zmieni.

-Przygotowujemy zupełnie nowe dania - słyszymy. Już od marca w lokalu serwowane będą lokalne specjały m.in. karp nakielski i gęsina. Podawane będą np. gęsie żołądki z żurawiną.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska