Girlandy z czerwonych serc już w czwartek 13 lutego zdobiły lokal. W walntynki na stołach pojawią się cięte kwiaty i świece. Przy ich płomieniu zakochane pary skosztować będą mogły przygotowanych pyszności.
A walentynkowe menu w Ekspresji robi wrażenie. Na przystawkę m.in. miłosne carpaccio z buraka. - Zupy to prawdziwe afrodyzjaki - zapewniają nas pracownicy. Tajska z krewetkami i kurczakiem dla niej oraz krem z białych warzyw i pesto z zielonej pietruszki dla niego.
Przygotowano też walentynkowe dania główne „rozgrzewające zmysły”. W ofercie m.in. pierogi miłości na ostro. A na deser dla niego:„Big Cyc”. Co kryje się pod tą nazwą? O tym goście przekonać się mogą sami. Oczywiście to tylko propozycja. Każdy zamówić może w walentynkowy wieczór z karty co tylko zechce. I posłuchać muzyki. Na pianinie dla zakochanych zagra i zaśpiewa Wiesław Nowik.
Ale nie tylko 14 lutego posłuchać tu można muzyki na żywo. Na koncerty właściciele zapraszają gości w każdą niedzielę w godz. 13.30 -15.
Restauracja Hotel Ekspresja otworzyła swe podwoje na Rynku w Nakle osiem lat temu. Nie ma drugiego lokalu tej klasy w samym sercu miasta. Właścicielami są państwo Brukwiccy. Do tej pory lokal specjalizował się w kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, ale wkrótce się to trochę zmieni.
-Przygotowujemy zupełnie nowe dania - słyszymy. Już od marca w lokalu serwowane będą lokalne specjały m.in. karp nakielski i gęsina. Podawane będą np. gęsie żołądki z żurawiną.
