Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie,...
fot. 123rf/lisa870

Bez śledzi nie ma wigilijnego stołu. W oleju, occie lub po kaszubsku. Można zamawiać lub zrobić samemu. Jak odróżnić śledzia od matiasa?

Śledzie w oleju

Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie, dzięki czemu nie będę aż tak słone. Następnie równomiernie pocięte kawałki układamy w słoiku, przekładamy przyprawami i cebulką, zalewamy olejem i odstawiamy na kilka dni. Opcjonalnie, można je skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.

Zobacz również

Szalona końcówka spotkania w Wiśniowej

Szalona końcówka spotkania w Wiśniowej

Tak było na 10-lecie Oddziału Kujawsko-Dobrzyńskiego UTW w Wielgiem. Zdjęcia

Tak było na 10-lecie Oddziału Kujawsko-Dobrzyńskiego UTW w Wielgiem. Zdjęcia

Polecamy

"Worek" medali wywalczyli młodzi karatecy ze szkoły "Kyokushin" z Grudziądza

"Worek" medali wywalczyli młodzi karatecy ze szkoły "Kyokushin" z Grudziądza

Usuń łatwo i szybko tło ze zdjęcia. Nawet, jeśli się na tym nie znasz

Usuń łatwo i szybko tło ze zdjęcia. Nawet, jeśli się na tym nie znasz

Maraton Londyński "na bani". Co mila lampka winka. Na rauszu wzdłuż Tamizy [WIDEO]

Maraton Londyński "na bani". Co mila lampka winka. Na rauszu wzdłuż Tamizy [WIDEO]