W piątek o godz. 16 na terenie dawnej spółdzielni pracy Gryf przy ul. Fordońskiej rozpocznie się pierwsza edycja niezwykłej imprezy Bydgoska Kuchnia Społeczna.
Spotkanie ma promować wegetarianizm, weganizm, raw food, slow food. - Po prostu zdrowe jedzenie i każdą inną niebanalną formę sporządzania posiłków - tłumaczą organizatorzy. - Będzie można też pogadać o tym wszystkim. Zawsze to lepiej twarzą w twarz niż na forach internetowych czy na Facebooku.
Na podwórku Gryfa powinni się pojawić wszyscy ci, którzy lubią eksperymentować w kuchni, chcą się podzielić swoimi doświadczeniami i posłuchać rad innych, uwielbiają jeść, gotować i rozmawiać o jedzeniu
Zasada jest prosta, wystarczy przyrządzić 20, 30, 40 porcji degustacyjnych i poczęstować nimi gości. Ci, którym nic nie uda się ugotować, albo po prostu tego nie potrafią, a bardzo chcieliby się nauczyć, również będą mile widziani. Będą tylko musieli uiścić symboliczną opłatę. Wszystkie uzbierane pieniądze będą przeznaczone na cele charytatywne.
Początek imprezy o godz. 16 na podwórku Gryfa przy ul. Fordońskiej 28. Jeśli pogoda nie dopisze, wszystko będzie się działo w środku. Oprócz różnych smakołyków na gości będą czekały również niespodzianki. Nie zabraknie muzyki na żywo i występów buskersów.
Szczegóły imprezy i wskazówki dojazdu na profilu facebookowym Bydgoskiej Kuchni Społecznej.
Joanna Pluta
Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?