Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Wiosenne sprzątanie naszej Ojczyzny w gminie Kazimierza Wielka [ZDJĘCIA]

NOWE
Wiosenne sprzątanie naszej Ojczyzny w gminie Kazimierza Wielka [ZDJĘCIA]

Kobiety mówią o traumie. Już w środę w Baobabie

Kobiety mówią o traumie. Już w środę w Baobabie

Polecamy

Wda Świecie rozdaje bilety na mecz z Elaną Toruń w ćwierćfinale Pucharu Polski K-PZPN

Wda Świecie rozdaje bilety na mecz z Elaną Toruń w ćwierćfinale Pucharu Polski K-PZPN

Biblia Gutenberga w pracowni toruńskich konserwatorów zabytków

Biblia Gutenberga w pracowni toruńskich konserwatorów zabytków

Ważna deklaracja Jacka Protasiewicza. W tle afera z wpisami znanego polityka

Ważna deklaracja Jacka Protasiewicza. W tle afera z wpisami znanego polityka