2 z 13
Poprzednie
Następne
Czy wafle ryżowe są zdrowe? Te osoby nie powinny ich jeść - oto skutki jedzenia wafli ryżowych
Wafle ryżowe na odchudzanie - mają mało kalorii i dużo błonnika
Wafle ryżowe to źródło węglowodanów o niskiej gęstości energetycznej. Większość ludzi uwielbia dużo węglowodanów. A ponieważ wafle ryżowe są w zasadzie wypełnione powietrzem, możesz zjeść większą porcję z mniejszą liczbą kalorii - to właśnie nazywa się żywnością o niskiej gęstości energetycznej. Żywność o niskiej gęstości energetycznej to taka, która ma mało tłuszczu, dużo błonnika i mało kalorii. Te produkty pozwalają poczuć się pełnym, mimo że ogólnie spożywa się mniej kalorii. Jest to ważne dla kogoś, kto próbuje osiągnąć lub utrzymać zdrową masę ciała lub jest na diecie ograniczającej. Badania sugerują, że zmniejszenie gęstości energetycznej żywności w diecie wiąże się z utratą wagi bez celowego ograniczania kalorii.