Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Idealny pomysł na kolację lub śniadanie. Ta pasta jest banalnie prosta do zrobienia, a smakuje obłędnie!

Magdalena Dańda-Pyzik
Magdalena Dańda-Pyzik
Pasta z tuńczykiem i z jajkiem to świetny pomysł na szybkie śniadanie. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Zobacz krok po kroku, jak zrobić takie smarowidło.
Pasta z tuńczykiem i z jajkiem to świetny pomysł na szybkie śniadanie. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Zobacz krok po kroku, jak zrobić takie smarowidło. Magdalena Dańda-Pyzik
Pasty kanapkowe to szybki i świetny pomysł na śniadanie, szczególnie dla osób, które mają już dość jedzenia wędlin. Warto sięgać po różne smaki i eksperymentować z nowymi pomysłami. Mam dla ciebie przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem. Jest prosta w przygotowaniu i nie składa się z wielu składników. Wyśmienicie smakuje z kromką świeżego chleba lub podana jako przystawka na krakersie. Wypróbuj przepis na pastę z tuńczyka z jajkiem.

Spis treści

Pasta z tuńczykiem i jajkiem jest bardzo smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu. Smakuje świetnie i jest bardzo tania w przygotowaniu, bo do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Takie błyskawiczne i pożywne śniadanie przygotujesz w mniej niż kwadrans. Takie smarowidło idealnie sprawdzi się też jako element przystawki na imprezę. Pastą można posmarować krakersy lub placki tortilli. Żeby urozmaicić smak, można dodać świeżego pomidora lub paprykę.

Sprawdź, jak krok po kroku zrobić pastę z tuńczykiem i z jajkiem

Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem

czas przygotowania: 15 minut
porcja: dla 2 osób
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oliwie lub sosie własnym,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • 2 ugotowane jajka,
  • pęczek szczypiorku,
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • pieprz do smaku.

Jak zrobić pastę z tuńczyka na kanapki?

  1. Odsącz tuńczyka z oliwy lub sosu własnego i przełóż go do miski.
  2. Rozdrobnij rybę widelcem.
  3. Przełóż kukurydzę z puszki do miski z tuńczykiem.
  4. Pokrój ugotowane jajka i przełóż do pasty.
  5. Umyj, pokrój szczypiorek i wsyp do miski.
  6. Do składników w misce dołóż jogurt naturalny oraz majonez. Całość dokładnie wymieszaj.
  7. Pastę dopraw do smaku pieprzem.

Różne wersje pasty z tuńczyka

Pastę z tuńczyka można przyrządzać na wiele sposobów i każdy świetnie pasuje zarówno na śniadanie lub kolację, jak i jako przystawka na imprezy. Dosyć popularną wersją takiego smarowidła jest pasta z tuńczykiem i twarogiem. Każda ryba lubi być łączona z nabiałem, dlatego ta wersja smarowidła jest wyjątkowo dobra. Pastę z tuńczyka, niezależnie w jakiej wersji ją zrobimy, warto podawać ze świeżym pieczywem. Świetnie się też sprawdzi jako smarowidło na krakersy, naleśniki czy placki tortilli.

Zobacz inne przepisy na śniadanie ze Strony Kuchni:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najlepsze babki na Wielkanoc

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Idealny pomysł na kolację lub śniadanie. Ta pasta jest banalnie prosta do zrobienia, a smakuje obłędnie! - Strona Kuchni

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska