Jak zrobić domowe masło? Prosty przepis w kilka minut od KGW Zielnowo

AGW
Chcecie podzielić się swoim przepisem? Piszcie na adres: [email protected] Pixabay.com
Domowe masło niegdyś było w każdym wiejskim domu. Teraz nawet tam trudniej je znaleźć, choć moda na własne wyroby wraca, więc i przepisów na masło szukamy coraz częściej. Czego potrzebujemy? Śmietany! I to tej wysokoprocentowej. - Przygotowanie własnego masła jest bardzo proste - zapewnia Mirosława Kalinowska z KGW Zielonowo. Kiedy pytamy o to, jak długo można je przechowywać, zaczyna się śmiać. - Domowe masło jest tak pyszne, że natychmiast znika.

Smak i zapach odbiega od tego sklepowego - mówi mieszkanka powiatu grudziądzkiego. Kolejne instrukcje, jak zrobić masło - pod zdjęciami.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie