Najdroższe restauracje w Polsce. Oto ceny w restauracjach Roberta De Niro, czy Modesta Amaro [zdjęcia - 13.06]
Nobu Warsaw to będzie kolejny pięciogwiazdkowy hotel w stolicy Polski. Inwestycja u zbiegu Koszykowej i Wilczej, która łączący wyremontowane, historyczne skrzydło kamienicy oraz zupełnie nową część, warta jest 100 milionów złotych.
W menu warszawskiego Nobu znajdzie się m.in. czarny dorsz z sosem miso, sashimi „New Style” przypiekane olejem sezamowym, tatar z tuńczyka w sosie sojowo-wasabi z dodatkiem kawioru z jesiotra syberyjskiego Osetra, wieprzowina z słodko-ostrym sosem miso czy grillowana japońska wołowina Wagyu w pięciu kulinarnych odsłonach. Poza tym sushi i owoce morza.
Ceny dań głównych wahają się między 80 a 220 zł za danie. Menu testowe, w ramach którego spróbujemy większości przysmaków Nobu, to koszt 450 zł. Z kolei zestaw sushi to koszt 200-220 zł.