Strona Kobiet

Najlepsze przepisy na Wielkanoc. Tych potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole [ZDJĘCIA]

Składniki:10 dag migdałów7 żółtek1/2 szklanki cukru4 białka10 dag ususzonego i zmielonego chleba razowego1/2 łyżeczki cynamonuskórka otarta z pomarańczymasło

Archiwum

Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [1/12] Następne

Mazurek migdałowy

Składniki:
10 dag migdałów
7 żółtek
1/2 szklanki cukru
4 białka
10 dag ususzonego i zmielonego chleba razowego
1/2 łyżeczki cynamonu
skórka otarta z pomarańczy
masło i cukier do blachy
migdały i kandyzowane pomarańcze do dekoracji
gotowy lukier

Przygotowanie:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zmielić. Utrzeć dodając po jednym żółtku, dosypując cukier, cynamon i skórkę pomarańczową. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy, posypać startym razowcem, delikatnie wymieszać.

Masę wyłożyć do mazurkowej formy posmarowanej masłem i oprószonej cukrem. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu polać lukrem i udekorować skórką pomarańczową i migdałami.

Przepis: www.mojegotowanie.pl

Kolejne przepisy na następnej stronie --->

Gwiazdy i ich sprawdzone przepisy na świąteczne potrawy:

Źródło: Dzień Dobry TVN

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3