Jak zamarynować karkówkę na grilla? Wypróbuj najlepszy przepis
Mam dla ciebie przepis na soczystą karkówkę z grilla. Jej pyszny smak to zasługa wyrazistej marynaty z ketchupu, ostrej musztardy i aromatycznych przypraw....
Kiedy zbierzesz młode pędy sosny? To już czas!
Od lat pędy sosny stanowią składnik leczniczy. Syrop na bazie babcinej receptury do dziś cieszy się popularnością. Miksturę możesz przygotować sam, wystarczy...
Wielkie świętowanie Dnia Flagi w regionie. Był wojskowy piknik z wieloma atrakcjami
We czwartek 2 maja w Brzesku odbyły się uroczystości z okazji Święta Flagi Rzeczypospolitej Polski. W wydarzeniu wziął udział wicepremier, Minister Obrony...
Jajka świeże nawet przez dwa miesiące!
Jajo to produkt zaskakująco trwały. Może być pyszne i w pełni wartościowe przez miesiąc, a nawet dwa miesiące od daty zniesienia! Jak to możliwe? Wystarczy...
Kuchnia polska według naszych Czytelników
Kuchnia polska – przepisy. Kuchni polska to przede wszystkim bigos, kapuśniak, kaszanka, żurek i kotlet schabowy. Tak wynika z sondażu przeprowadzonego wśród...
Zielone szparagi zawijane w boczek
Szukacie najprostszego przepisu na zielone szparagi? Zawińcie szparagi w boczek i… Zobaczcie przepis!