NASZE DOBRE Z KUJAW I POMORZA 2018. GŁOSOWANIE TRWA. FIRMY LICZĄ NA WAS

Materiał informacyjny
Trwa 11. edycja naszego plebiscytu. Głosujemy na ulubione produkty spożywcze. Wspólnie wybierzemy "Supersmaki Gazety Pomorskiej 2018".

Firmy rywalizują w następujących kategoriach: "Kawa", "Produkcja spożywcza", "Nabiał", "Mięso i wędliny", "Pieczywo i cukiernictwo".

KLIKNIJ i zobacz aktualne wyniki w wybranej kategorii:

Produkcja Spożywcza
Nabiał
Pieczywo i Cukiernictwo
Mięso i Wędliny
Kawa

WYBIERAJĄ CZYTELNICY I KAPITUŁA

Tradycyjnie, nasi Czytelnicy i Internauci wybiorą swojego zwycięzcę w głosowaniu za pomocą klików oraz SMS-ów. SMS-a wysłany na dany produkt oznacza, że otrzymuje on 5 punktów, a przypadku kliknięcia na https://www.pomorska.pl/nasze-dobre-2018 jeden punkt.

W esemesie na numer 72355 podajmy prefiks wybranego artykułu. Jeden SMS kosztuje 2,46 zł z VAT. W odpowiedzi na niego uczestnik otrzymuje kod dostępu do e-wydania Pomorskiej. Czytelnik może zagłosować za pomocą kliknięcia na stronie maksymalnie dwa razy dziennie. SMS-ów można wysłać dowolną liczbę.

Z kolei kapituła zbierze się w październiku, w City Hotelu w Bydgoszczy, i z dostarczonych przez przedsiębiorców artykułów wybierze te najlepsze. Z produktów laureatów nasi fachowcy ugotują przepyszne dania na podstawie swoich autorskich przepisów. Zwycięzców ogłosimy podczas uroczystości, która odbędzie się w listopadzie, w Urzędzie Marszałkowskim.

SKŁAD KAPITUŁY

Do kapituły zaprosiliśmy znakomitych fachowców, szefów znanych kujawsko-pomorskich firm. I tak: Krzysztof Bielawski, szef kuchni w Bydgoszczy, zdobył m.in. tytuł Gault & Millau "Młody talent 2016". Marcin Szukaj to szef Restauracji Kuchnia oraz Bulwar Bistro w Bydgoszczy i laureat licznych konkursów kulinarnych. Rafał Godziemski jest właścicielem restauracji Memo Restaurant&Wine w Bydgoszczy oraz pasjonatem gotowania i walorów estetycznych potraw. Agata Jędraszczak to właścicielka blogu kulinarnego "Kuchnia Agaty", autorka książki "Dieta Agaty". Prowadzi programy kulinarne dla stacji kuchnia+. Józef Sadkiewicz jest adiunktem UTP na Wydziale Technologii Żywności Inżynierii Chemicznej. To wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej i kulinarnej, prezes i współwłaściciel znanego Instytutu Sadkiewicza. Sebastian Ferenc jest szefem kuchni z City Hotelu w Bydgoszczy.

Głosuj na swoje ulubione produkty:

Produkcja spożywcza

Nabiał

Pieczywo i cukiernictwo

Mięso i wędliny

Kawa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska