Domowe bułki bez konserwantów nie mają sobie równych, a - dodatkowo - w dobie koronawirusa coraz trudniej zdobyć świeże pieczywo. Tym bardziej warto przygotować własne bułeczki. Zastanawiasz się, w jaki sposób? Z odsieczą przychodzi pani Magdalena, która podzieliła się z nami sprawdzonym przepisem.
Prosty przepis na bułki
Sklepowe półki straszą pustkami, ale mamy przepis, który jest wyjątkowo prosty.
Składniki przepis na bułki
- pół kilo mąki
- 35 g drożdży
- łyżeczka cukru
- sześć łyżek oleju
- pół łyżeczki soli
- 300 ml wody (letniej)
Jak zrobić bułki krok po kroku
- Wymieszaj wszystkie składniki
- Uformuj z ciasta bułeczki
- Włóż je piekarnika (200 stopni, 20 minut)
Polecamy również: Prosty przepis na chleb na drożdżach - jak zrobić taki domowy? Lista potrzebnych składników
Bułeczki najlepiej smakują tuż po przyrządzeniu, jednak możemy je także zamrozić. Kiedy znów będziecie mieli na nie apetyt, wystarczy podgrzać je w piekarniku. Przepis można także urozmaicić ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?