Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na jaja faszerowane. Jak zrobić najlepsze jajka faszerowane pieczarkami, łososiem

mw-g
Wielkanoc 2018. Przepis na jajka faszerowane jest niezwykle prosty. Jajka faszerowane to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół.
Wielkanoc 2018. Przepis na jajka faszerowane jest niezwykle prosty. Jajka faszerowane to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół. Dariusz Gdesz
Przepis na jajka faszerowane jest niezwykle prosty. Jajka faszerowane to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół. Dla tych, którzy chcą wybrać właśnie tę przystawkę, mamy sprawdzone przepisy na faszerowane jajka. Jajka z tego przepisu wychodzą smaczne i zaskoczą nawet najbardziej wybredne podniebienia. S

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE - WIELKANOC

Jajka faszerowane to jedna z propozycji najczęściej goszczących na wielkanocnych stołach. Jak zrobić idealne jajka faszerowane? Znamy odpowiedź! Przedstawiamy przepis na jajka faszerowane - idealny, sprawdzony przepis na faszerowane jajka na Wielkanoc - i nie tylko! Takie faszerowane jajka są wspaniałym pomysłem na przystawkę na przykład kiedy odwiedzają Cię goście.

Co jest potrzebne, by zrobić idealne jaja faszerowane? Trzeba przede wszystkim mieć dobre, świeże jajka, najlepiej kupione ze sprawdzonego źródła. Idealne proporcje żółtek oraz dodatków sprawią, że jaja faszerowane podbiją serca i podniebienia nawet najbardziej wybrednych gości.

JAJA FASZEROWANE - PRZEPIS

Jajka faszerowane są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a przy tym smakują wyśmienicie w każdym wariancie - a tych jest naprawdę mnóstwo. My prezentujemy przepisy na jaja faszerowane pieczarkami oraz łososiem, ale można wykorzystać również inne składniki, jak na przykład tuńczyka, awokado, szynkę, suszone pomidory itp.

JAJA FASZEROWANE PIECZARKAMI - PRZEPIS NA WIELKANOC 2020

Składniki na jajka faszerowane pieczarkami (6 porcji):

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 300g pieczarek
  • mała cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie jajek faszerowanych pieczarkami:

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka delikatnie wyjąć, uważając, żeby nie zniszczyć białka. Żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać. Na patelni na oleju zeszklić cebulę, dodać masło i pieczarki. Smażyć aż składniki lekko się zrumienią, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę ostudzić a następnie drobno posiekać lub zmielić razem z natką pietruszki. Na koniec połączyć z żółtkami, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i wymieszać z majonezem.

Białka jajek wypełniać farszem. Na koniec można polać odrobiną majonezu i udekorować natką lub rzeżuchą.

Stół Wielkanocny 2020. Co najlepiej podać najbliższym? "Wieprzowina zdrowsza niż szpinak, zwłaszcza dla dzieci i kobiet w ciąży"

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE - WIELKANOC
Jajka faszerowane to jedna z propozycji najczęściej goszczących na wielkanocnych stołach. Jak zrobić idealne jajka faszerowane? Znamy odpowiedź! Przedstawiamy przepis na jajka faszerowane - idealny, sprawdzony przepis na faszerowane jajka na Wielkanoc - i nie tylko! Takie faszerowane jajka są wspaniałym pomysłem na przystawkę na przykład kiedy odwiedzają Cię goście.

Sprawdź koniecznie: Wielkanoc 2018. Tradycyjny mazurek wielkanocny Magdy Gessler [SPRAWDZONY PRZEPIS NA MAZUREK]

Co jest potrzebne, by zrobić idealne jaja faszerowane? Trzeba przede wszystkim mieć dobre, świeże jajka, najlepiej kupione ze sprawdzonego źródła. Idealne proporcje żółtek oraz dodatków sprawią, że jaja faszerowane podbiją serca i podniebienia nawet najbardziej wybrednych gości.

JAJA FASZEROWANE - PRZEPIS

Jajka faszerowane są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a przy tym smakują wyśmienicie w każdym wariancie - a tych jest naprawdę mnóstwo. My prezentujemy przepisy na jaja faszerowane pieczarkami oraz łososiem, ale można wykorzystać również inne składniki, jak na przykład tuńczyka, awokado, szynkę, suszone pomidory itp.

JAJA FASZEROWANE ŁOSOSIEM - PRZEPIS NA WIELKANOC

Składniki na jajka faszerowane łososiem (6 porcji):

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • łosoś wędzony 75 g
  • majonez - 3 łyżki
  • cebulka ze szczypiorkiem - 2 sztuki
  • koperek posiekany - 1,5 łyżki
  • pieprz do smaku
  • sałata, czerwona papryka i czarne oliwki do dekoracji (opcjonalnie)

Wykonanie jajek faszerowanych łososiem:

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka delikatnie wyjąć, uważając, żeby nie zniszczyć białka. Żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.

Farsz łososiowy: zmiksować żółtka, łososia, koperek i młodą cebulkę. Dodać majonez i doprawić do smaku.

Białka jajek wypełniać farszem. Aby nadać im jeszcze bardziej wiosennego klimatu, jajka z łososiem ułożyć na zielonej sałacie, ozdobione kawałeczkami papryki i oliwkami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska