Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 odc. 38 – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, cz. 1

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Czy wiecie, jak wiele zdrowej żywności produkuje się w naszym województwie? W najnowszym odcinku Smaków Kujaw i Pomorza Rafał Godziemski gotuje ze specjałów dostarczonych przez bydgoski oddział Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

Gotujemy w Restauracji Memo at Home Rafała Godziemskiego, a za składniki dania posłuży ekologiczna żywność od naszych regionalnych producentów.

Będą to: brokuły i zakwas brokułowy z Gospodarstwa Zielarskiego Wróbel ze Wsi Gołoty w gminie Unisław, mąka z Dziewierzewa w gminie Kcynia i makaron od Biobabalskich z Pokrzydowa w gminie Zbiczno w okolicach Brodnicy.

Jak myślicie, co powstanie z takich składników?
Sprawdźcie!

Zupa brokułowa z grzybami na zakwasie z brokuła

Odcinek powstał we współpracy z:

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Oddział Terenowy w Bydgoszczy
Ekologiczne Gospodarstwo Zielarskie Wróbel
Wytwórnia Makaronu Bio Aleksandra Babalska
EKO - MŁYN Kazimierz Jachymski

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska
Dodaj ogłoszenie