Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 odc. 40 – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, cz. 2

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Postanowiliśmy kolejny raz wykorzystać najlepsze produkty od małych, lokalnych przedsiębiorstw. Składniki na dzisiejsze danie Rafała Godziemskiego dostarcza nam ponownie bydgoski oddział Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

Jabłka, buraki i papryka – te składniki wykorzystamy w dzisiejszym przepisie. Pochodzą one od lokalnych producentów, dzięki którym możemy mieć pewność, co ląduje na naszych talerzach.

Właścicielami sadu z jabłkami są Maja i Michał Sędlak, buraki otrzymaliśmy od Romana Iwickiego, a paprykę z gospodarstwa Sławomira Flidlinga.

Sprawdźcie, co z tego powstanie!

Koktajl z jabłek, papryki i buraków

  • 3 jabłka - Gospodarstwo ekologiczne Folwark Warzyn
  • Upieczony burak - Gospodarstwo ekologiczne Roman Iwicki w Lubiewie
  • Papryka czerwona - Gospodarstwo Aleksandra i Sławomir Findling w Pokrzydowie
  • Kilka listków mięty
  • Ogórek
  • Kilka listków szpinaku
  • Sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
  • Sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • Oliwa z oliwek
  • Pieprz
  • Sól
  • Pół litra wody, może być gazowana

Odcinek powstał we współpracy z:
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Oddział Terenowy w Bydgoszczy
Gospodarstwo ekologiczne Roman Iwicki w Lubiewie
Gospodarstwo Aleksandra i Sławomir Findling w Pokrzydowie
Gospodarstwo ekologiczne Folwark Warzyn

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska
Dodaj ogłoszenie