Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 ODCINEK 43 – odcinek świąteczny

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Wideo
od 16 lat
To już nasze kolejne święta Bożego Narodzenia razem ze Smakami Kujaw i Pomorza! W tym roku gotujemy w dawnej stajni, gdzie obecnie znajduje się restauracja. Zapraszamy do Lubostronia!

Tym razem Rafał Godziemski odwiedza Zespół Pałacowo-Parkowy w Lubostroniu.
- Na przełomie XIX i XX, w takim pałacu, jak ten, na wieczerzy wigilijnej mogła pojawić się zupa migdałowa gotowana na mleku, podawana z ryżem. Wówczas najpopularniejszą rybą był szczupak – na przykład w sosem szafranowym – zdradza nasz mistrz kuchni.

Brzmi zachęcająco?
Sprawdźcie, co jeszcze gotowano w danych czasach i jak zainspirowało to Rafała Godziemskiego do stworzenia kolejnego autorskiego przepisu!

Roladki z ogórka z wędlinami

  • Szynka Dojrzewająca KIER
  • Szynka Staropolska KIER
  • Szynka Złocista Drobiowa KIER
  • Ogórek szklarniowy
  • Majonez Pomorski Stołowy OCETIX
  • Pieprz
  • Sól
  • Sok z cytryny
  • Kilka listków bazylii
  • Camembert
  • Rukola
  • Sos
  • Majonez Pomorski Stołowy OCETIX
  • Musztarda
  • Ketchup
  • Ogórek kiszony
  • Jabłko
  • Szczypiorek
  • Imbir
  • Sok z limonki
  • Pieprz
  • Sól
  • Do przygotowania potrawy potrzeba jest również folia spożywcza i wykałaczki

Partnerem odcinka jest:
Kier
Ocetix

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 ODCINEK 43 – odcinek świąteczny - Express Bydgoski

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska