Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Za nami pierwszy dzień turnieju Grand Slam w Antalyi. Jak radziły sobie Polki?

NOWE
Za nami pierwszy dzień turnieju Grand Slam w Antalyi. Jak radziły sobie Polki?

Francuzi wskazują możliwego następcę... Michała Probierza

NOWE
Francuzi wskazują możliwego następcę... Michała Probierza

Polecamy

Powiat inowrocławski ma środki na remonty dróg i dopłaty do ulgowych biletów

Powiat inowrocławski ma środki na remonty dróg i dopłaty do ulgowych biletów

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna

Rzymskie Drogi krzyżowe Jana Pawła II

Rzymskie Drogi krzyżowe Jana Pawła II