Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Kolejna droga wojewódzka z nowym asfaltem, chodnikami i ścieżką rowerową

NOWE
Kolejna droga wojewódzka z nowym asfaltem, chodnikami i ścieżką rowerową

Górnicy z Kopalni Soli „Wieliczka” przeszli podziemną Drogą Krzyżową

NOWE
Górnicy z Kopalni Soli „Wieliczka” przeszli podziemną Drogą Krzyżową

Polecamy

Kandydaci na burmistrza Mogilna. Oni powalczą w wyborach samorządowych 2024

Kandydaci na burmistrza Mogilna. Oni powalczą w wyborach samorządowych 2024

Wraca Ekstraklasa. Górnik-Legia. Runjaić: Mamy ochotę przerwać tę passę

Wraca Ekstraklasa. Górnik-Legia. Runjaić: Mamy ochotę przerwać tę passę

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski