3/13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

IX Bieg Trzech Plaż w Grudziądzu. Jako pierwsze wystartowały maluchy [zdjęcia]

IX Bieg Trzech Plaż w Grudziądzu. Jako pierwsze wystartowały maluchy [zdjęcia]

„Bezpieczne Sportowe Wakacje z Gwiazdą”. Wyjątkowy festyn na Miedzyniu [zdjęcia]

„Bezpieczne Sportowe Wakacje z Gwiazdą”. Wyjątkowy festyn na Miedzyniu [zdjęcia]

Polecamy

W Grudziądzu od 27 czerwca staną tramwaje. W zamian więcej kursów autobusów

W Grudziądzu od 27 czerwca staną tramwaje. W zamian więcej kursów autobusów

Wpisy w mediach społecznościowych szkodzą armii

Wpisy w mediach społecznościowych szkodzą armii

Tata-goryl blokuje drogę. Dlaczego?

Tata-goryl blokuje drogę. Dlaczego?

Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Pomorska
Dodaj ogłoszenie