3/13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Daniel Jeleniewski o wypadku: "Hak zerwał mi kask, miałem dużo szczęścia"

Daniel Jeleniewski o wypadku: "Hak zerwał mi kask, miałem dużo szczęścia"

VII Międzynarodowy Festiwal Szachowy. Rywalizacja wkracza w decydującą fazę [zdjęcia]

VII Międzynarodowy Festiwal Szachowy. Rywalizacja wkracza w decydującą fazę [zdjęcia]

Polecamy

"Dotykają nas też kryzysy". Jarosław Kaczyński wskazał winnych wysokiej inflacji

"Dotykają nas też kryzysy". Jarosław Kaczyński wskazał winnych wysokiej inflacji

PKP PLK w Grudziądzu: - Kierowcy lekceważą znak "STOP" przed przejazdem kolejowym

PKP PLK w Grudziądzu: - Kierowcy lekceważą znak "STOP" przed przejazdem kolejowym

Zabił dwie osoby, ranił cztery, na koniec sam odebrał sobie życie. Strzelanina w USA

Zabił dwie osoby, ranił cztery, na koniec sam odebrał sobie życie. Strzelanina w USA

Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Pomorska
Dodaj ogłoszenie