
ROSÓŁ ZAWIERA SPORO BIAŁKA, WITAMIN I MINERAŁÓW
Rosół, który w lodówce tężeje na galaretkę, zawiera nawet 15-20 g białka, jest dobrym źródłem witaminy B2 i B12, a także magnezu, potasu, selenu i cynku.

ROSÓŁ JEST BOGATY W PEPTYDY I AMINOKWASY - POPRAWIA KONDYCJĘ SKÓRY I DZIAŁA PRZECIWZMARSZCZKOWO
Skoncentrowany rosół jest bardzo bogaty w peptydy i aminokwasy rozpadu kolagenu. Składniki te wpływają pozytywnie na nawilżenie i elastyczność skóry oraz zmniejszają skłonność do zmarszczek. Rosół może być pomocny w utrzymaniu cery bez zmarszczek.

ROSÓŁ NA INFEKCJE GÓRNYCH DRÓG ODDECHOWYCH
Korzystne działanie rosołu przy przeziębieniu może wynikać z hamowania ruchliwości neutrofili (rodzaj białych krwinek) i łagodzeniu stanu zapalnego, a zatem redukowaniu objawów związanych z wytwarzaniem dużej ilości śluzu.

ROSÓŁ NA MOCNE KOŚCI I ZDROWE STAWY
Badania naukowe wykazały, że dostarczanie kolagenu z pożywieniem oraz suplementacja kolagenem typu II poprawia stan kości i stawów, zapobiega zwyrodnieniom stawów, sztywności i stanom zapalnym.