Wśród odmian jabłek każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Jest tyle możliwości od słodkich i twardych po miękkie i kwaśne. Niektóre doskonale nadają się na kompot, inne do jabłecznika, a jeszcze inne są najlepsze na surowo.
Ten owoc dostarcza mnóstwo antyoksydantów takich jak beta-karoten, luteiny, zeaksantyny, kryptoksantyny czy flawonoidów.
To dzieje się z organizmem, gdy jemy jabłka. Oto plusy spożywania tych owoców
W jabłku znajdziemy również solidną porcję wapnia, żelaza, miedzi, sodu, jodu, potasu, cynku, magnezu, manganu, fluoru, siarki i fosforu. W galerii poniżej zobaczcie, dlaczego warto sięgać po jabłka o każdej porze roku.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu