1 z 16
Następne
To dzieje się z organizmem, gdy jemy kapustę kiszoną. Te osoby powinny włączyć kapustę do diety
Kapusta kiszona cieszy się w Polsce dużą popularnością. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika.
Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść przez cały rok - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.
Kapusta kiszona ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga odporność i jest bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.
W jaki sposób kapusta kiszona wpływa na organizm? Kto szczególnie powinien włączyć kapustę kiszoną do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach >>>>>