Najlepsze lody są w Cafe Primo - wyniki plebiscytu
Historia Cafe Primo sięga 1984 roku. - Zacząłem bawić się w produkcję lodów. Początki były zdecydowanie łatwiejsze, klient mniej wymagający - wspomina właściciel najlepszej lodziarni w Bydgoszczy Roman Góral.
Sporo inspiracji smaków lodów, które serwuje Cafe Primo pochodzi z Włoch. Ich autor docenia bydgoskich cukierników, których jak mówi, mamy dobrych: - Jest kogo podglądać i przy okazji cieszyć się smakiem.
Przyznaje, że są smaki łatwiejsze i trudniejsze do przygotowania. Właściciel lodziarni "przesmyku" stara się ciągle czymś nowym zaskakiwać klientów. Jakie są jego ulubione smaki lodów?Upodobania zmieniają się zależnie od pór roku. - Nie ma nic szczególnego, co ciągle zajadam. Dopiero jak przyjdzie jesień, mogę spokojnie usiąść cieszyć się smakiem i jest to mango, jogurt. W tym roku bardzo ciekawym smakiem jest jogurt z granatem, który klienci polubili i dobrze się sprzedaje.
W trakcie sezonu "przesmyk", czyli Cafe Primo sprzedaje kilka, a może i kilkanaście ton lodów. W każdego dnia bydgoszczanie pytają co nowego się pojawi.
Na koniec sezonu lodziarnia zaczęła serwować krem kataloński. - Połączenie delikatnej wanilii z karmelem, wanilia ma posmak cytryny, do tego jest chrupiący cukier. Smak, który zaskoczył mnie, że tak szybko klienci przyjęli go.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?