2/12 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Pomysły na wege grilla: #10 FASZEROWANE PIECZARKI

Składniki:

> 7 pieczarek portobello
> 100 g sera z niebieską pleśnią
> 50 g tartej mozzarelli
> pół cebuli
> 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
> pieprz
> olej rzepakowy


Przepis:

1. Z pieczarek odcinamy nóżki.

2. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę nóżki pieczarek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia.

3. Po ostudzeniu dodajemy do tego małe kawałki sera pleśniowego, mozzarellę, świeżo zmielony pieprz i natkę.

4. Na rozgrzany grill kładziemy pieczarki od strony blaszek, grillujemy 10 minut.

5. Po tym czasie odwracamy grzyby, napełniamy je farszem i grillujemy kolejne 10 minut.

źródło: www.smaker.pl Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy