Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wędzonka złotnicka

Redakcja
Wędzonka złotnicka, produkowana z wyselekcjonowanych, najlepszych mięśni prosiąt rasy złotnicka pstra, zachwyci każdego smakosza wędzonek dzięki wykonaniu według dawnych receptur i zastosowaniu jedynie naturalnych przypraw.

Wędzonka złotnicka to jeden o około 175 wyrobów firmy z Osia. Wyjątkowy, jak wszystkie inne produkty Zakładu Mięsnego Chmarzyński, bo wykonany z najwyższej jakości mięsa. W tym przypadku jest to wieprzowina pozyskiwana z rzadko hodowanej rasy świń – złotnickiej pstrej. Świnki te hodowane są przez 8 miesięcy i karmione wyłącznie naturalnymi paszami, w tych orzechami i kasztanami, za to bez dodatków, które przyspieszałyby ich wzrost. Świnki pochodzą od dwóch lokalnych rolników z okolic Osia.

By do sklepu trafiło 100 g wędzonki złotnickiej potrzeba 138 g mięsa. Mięso to, w procesie obróbki, nie jest nastrzykiwane wodą – najpierw przez 2 tygodnie peklowane jest na sucho, a przez kolejne 5-6 dni poddawane obróbce termicznej i suszeniu. Dokładnie tak, jak przewidywały to dawne, regionalne receptury z okolic Osia.

Taki sposób przygotowania jest gwarancją wyśmienitego smaku wędzonki złotnickiej i innych wyrobów z Zakładu Mięsnego Chmarzyński, firmy rodzinnej działającej pod tą marką od 1992 roku.

GŁOSOWANIE

Wędzonka złotnicka, Chmarzyński - przemysł mięsny i handel Sp. z o.o.

SMS o treści: MIW.4 pod numer 72355 (koszt 2,46 zł z VAT)

Klikaj >>Wędzonka złotnicka
Nasze Dobre 2018

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska