Andrzej Galczak

Włocławski KeSem zdobył na targach podwójne złoto. Nagrodzony został tradycyjny twaróg

Produkcja twarogu Fot. Andrzej Galczak Produkcja twarogu
Andrzej Galczak

Tytuł najlepszego produktu tradycyjnego trafił do włocławskiego KeSeM-u za twaróg „Klinek”. To kolejne wyróżnienie dla wyrobu z Kujaw.

Włocławski twaróg zdobył na XI Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food w Łodzi złoty medal oraz Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za najlepszy produkt tradycyjny wystawiany na targach. Nagrody przypadły twarogowi „Klinek”. To nie jedyne wyróżnienia dla wyrobów KeSeM-u. Spółdzielnia cały czas zachowuje tradycyjne metody produkcji. Świadczą o tym certyfikaty, między innymi „Jakość Tradycja”, którego logo mogą umieszczać na twarogach, śmietanach, maśle i kefirze.

Jak wygląda proces produkcji twarogu? Czytaj w dalszej części artykułu.

Pozostało jeszcze 72% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Andrzej Galczak

W Gazecie Pomorskiej pracuję od 1999 r.. Wcześniej byłem rzecznikiem prasowym dużej włocławskiej firmy. Najczęściej zajmuję się materiałami interwencyjnymi. Lubię góry, bieganie i terenową jazdę rowerem.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.