Jak zawsze, oferta zapowiada się imponująco. Swoje stoiska w Grucznie rozstawią m.in.: winiarze z Kresów, serowarzy z Czorsztyna i Korycina; garncarze z Podlasia, a także liczni wytwórcy co rok goszczący na Festiwalu, wśród nich mistrz nalewek Hieronim Błażejak, państwo Wasielewiczowie z Krupocina, specjaliści od domowych win, kiełbas i kozich serów oraz Arleta Bizoń z Par-lina z niepowtarzalnymi malinami w zalewie czy pan Pamuła z naturalnymi sokami.
W festiwalową niedzielę ogłoszony zostanie wynik konkursu na smak 2014 roku. Jury wybierze go już 19 sierpnia, ale będzie go trzymać w tajemnicy.
Nowoczesną Wieś znajdziesz także na Facebooku - dołącz do nas!
Prace przy organizacji tej wielkiej imprezy idą pełną parą, najwięcej zajęcia organizatorzy będą mieli w festiwalowe sobotę i niedzielę, ale pomoc - np. w krojeniu wędlin - przyda się już podczas wyboru smaku roku. Dlatego komitet organizacyjny Festiwalu szuka wolontariuszy. - Oferujemy nocleg, dobrą zabawę, możliwość poznania ciekawych ludzi, no i wikt z najwyższej półki - zachęca BogdanZiółkowski, kierownik techniczny imprezy. Osobom zainteresowanym wolontariatem podajemy jego numer telefonu: 601 397 038.
"Pomorska" jest patronem medialnym Festiwalu Smaku w Grucznie, zachęcamy Państwa do udziału w tym wydarzeniu.
Czytaj e-wydanie »