Stoisko powiatu brodnickiego na warszawskich targach wydział promocji i rozwoju starostwa przygotował wspólnie z osobami działającymi w branży turystycznej, zrzeszonymi w Stowarzyszeniu Agroturystycznym "Pojezierze Brodnickie" oraz Lokalnej Organizacji Turystycznej "Pojezierze Brodnickie".
Odwiedzający stoisko uzyskiwali pełną informację o ofercie turystycznej powiatu, mogli też degustować frykasy przygotowane przez właścicieli gospodarstw agroturystycznych, m.in. wspaniale pasztety z dzika i łani, gruszki i dynię w zalewie, w których specjalizuje się Ewa Cukrowska z Górzna, a także inne ekologiczne produkty przygotowane m.in. przez Annę Michalak z Leźna, Zakłady Mięsne Marka Pesty z Karbowa.
Duże zainteresowanie i wiele emocji budziły też organizowane na naszym stoisku konkursy, np. konkurs miodowy. Miód naturalny z Rodzinnego Gospodarstwa Pasiecznego "Bartno" państwa Jastrzębskich z Karbowa serwowano gościom ze swojskim chlebem. Kto potrafił rozpoznać rodzaj miodu otrzymywał koszulki z logo Powiatu Brodnickiego i Jabłonowa Pomorskiego. Dla tych, którzy miodu nie wysmakowali były jabłka z gospodarstwa państwa Grochowalskich ze Zdunów.
Wszyscy , którzy pracowali przy tworzeniu stoiska powiatu brodnickiego w Warszawie wierzą, że sukces na targach przełoży się na liczbę turystów odwiedzających Pojezierze Brodnickie.