MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Punkt mniej (12/20 pkt.) i tym samym jedną czapkę przyznano...
fot. Dariusz Bloch

Bydgoskie restauracje w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau na rok 2020 [zdjęcia]

Punkt mniej (12/20 pkt.) i tym samym jedną czapkę przyznano restauracji Villa Calvados (ul. Piotra Skargi 3), która na inspektorze Żółtego Przewodnika zrobiła wrażenie, zarówno pod względem klasycznie i gustownie urządzonego wnętrza zabytkowej wilii, znajdującej się przy ogrodzie, jak i „dzieł sztuki” na talerzu. Potrawy szefa kuchni Grzegorza Parczewskiego„wyglądają pięknie nie tylko na zdjęciach” (zdobiących ściany restauracji), „cieszą oko i podniebienie” - przyznaje ekspert Gault&Millau Polska, dodając, że w karcie trunków nie brakuje i tego, od którego zaczerpnięto nazwę eleganckiej restauracji. Natomiast tatar jest wskazany jako najlepszy wśród przystawek.

Zobacz również

Miasto unieważniło przetarg na projekt rozbudowy lotniska

Miasto unieważniło przetarg na projekt rozbudowy lotniska

W Skierniewicach powstała pierwsza grupa wsparcia dla rodziców

W Skierniewicach powstała pierwsza grupa wsparcia dla rodziców

Polecamy

Popularne uzdrowisko ma nową atrakcję. Jesteś alergikiem? Musisz się tam wybrać

Popularne uzdrowisko ma nową atrakcję. Jesteś alergikiem? Musisz się tam wybrać

Inowrocław szybko się wyludnia. Tak źle jeszcze nie było - trzeba bić na alarm

Inowrocław szybko się wyludnia. Tak źle jeszcze nie było - trzeba bić na alarm

Zniszczony podręcznik – co muszę zrobić w takiej sytuacji?

Zniszczony podręcznik – co muszę zrobić w takiej sytuacji?