Najdroższe bożonarodzeniowe ciasto świata powstało w Japonii. Czekoladowy wypiek z owocową polewą był wzbogacony ponad 200 diamentami. Na czubku 2-piętrowego tortu o wysokości 40 centymetrów (każda warstwa po 20 cm) i średnicy 18 cm znalazło się zaprojektowane kilka miesięcy wcześniej wykończenie - m.in. z białej czekolady.
Gdy arcydzieło powstało, wyceniono je na, w przeliczeniu na naszą walutę, około 3 milionów złotych.
Ze względu na wartość, ciasto włożono do specjalnego przeszklenia.
Najlepsze artykuły za jednym kliknięciem. Zarejestruj się w systemie PIANO już dziś!
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas