Czarny kolor podbija świat kulinarny! Internauci oszaleli na punkcie barwienia swoich potraw na... czarno! Wszyscy piją teraz czarną latte i czarną lemoniadę do czarnych lodów.O co chodzi w nowej modzie na czarne jedzenie? Wszystkiemu winne są dodatki spożywcze, nadające jedzeniu czarną barwę. Są to między innymi: czarny sezam, węgiel leczniczy, czarny ryż, czy lukrecja. Jak ostrzegają dietetycy, wymienione dodatki, choć są naturalne, w nadmiarze mogą okazać się bardzo szkodliwe. Szczególnie dotyczy to węgla aktywnego, którego nie powinno się spożywać na co dzień, ponieważ może przyczynić się do niedoborów pokarmowych a także może źle reagować z niektórymi przyjmowanymi lekami. Radzimy zatem zachować umiar, bawiąc się czarnym jedzeniem.Sprawdźcie top 10 czarnych potraw, na punkcie których oszalał internet!
Freeimages.com
Czarny kolor podbija świat kulinarny! Internauci oszaleli na punkcie barwienia swoich potraw na... czarno! Wszyscy piją teraz czarną latte i czarną lemoniadę do czarnych lodów.