Czas na grill! Talerz przekąskowy z tortillą, salsą i kaparami

Artykuł sponsorowany Serwis Grillowy
Wideo
od 16 lat
Podczas gdy czekamy na potrawy z grilla, możemy urozmaicić sobie ten czas podgryzając rozmaite przekąski. Najlepiej z sosami, które wykorzystamy później także do dań, które grzeją się na grillu.

Dziś proponujemy talerz z przekąskami w meksykańskim stylu. O tym, jak je zrobić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.

Potrzebne składniki: tortilla, oliwki z czosnkiem, pietruszka, hummus, sałata, szczypiorek, pieprz.

Czas na grill! Talerz przekąskowy z tortillą, salsą i kaparami

Składniki do sosów:

  • majonez,
  • salsa meksykańska,
  • szczypiorek,
  • pesto,
  • kapary.

W przepisie wykorzystaliśmy majonez i salsę marki Ocetix. Firma od ponad 60 lat produkuje doskonałej jakości produkty: majonez, musztardy, ocet i inne wyroby.

Kapary można przyrządzić na każdym grillu, w każdym ogródku. My mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.

Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.

Sprawdź pozostałe przepisy - przepisy na grilla 2023

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska