Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą...
fot. materiały prasowe

Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]

Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą mieszanką orzechów

Składniki:
2 duże bakłażany
4 pomidory
50 g startego parmezanu
100 g Mieszanki orzechów Bakalland
75 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland
Świeża bazylia
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy na pół, delikatnie wydrążamy z nich środek. Na patelni podsmażamy pomidory z czosnkiem i wydrążonego bakłażana, aż do uzyskania jednolitej masy. Orzechy siekamy. Gotową masą wykładamy bakłażany i grillujemy przez ok. 40 minut, najlepiej pod przykrytym grillem. Kiedy bakłażany będą odpowiednio miękkie całość posypujemy startym parmezanem i orzechami oraz posiekanymi listkami bazylii.

Zobacz również

Tak dzisiaj wygląda David Copperfield ZDJĘCIA. Pamiętacie przystojnego magika?

Tak dzisiaj wygląda David Copperfield ZDJĘCIA. Pamiętacie przystojnego magika?

Pielgrzymka rodzin strażackich do Leśniowa. Tłumy strażaków i mieszkańców świętowały

Pielgrzymka rodzin strażackich do Leśniowa. Tłumy strażaków i mieszkańców świętowały

Polecamy

Niesłychany wyczyn Messiego. Pobił dwa rekordy naraz [WIDEO]

Niesłychany wyczyn Messiego. Pobił dwa rekordy naraz [WIDEO]

Trzy polskie sztafety z olimpijskimi biletami. Biało-Czerwone szaleństwo na Bermudach

Trzy polskie sztafety z olimpijskimi biletami. Biało-Czerwone szaleństwo na Bermudach

„Polska Księżniczka” w brazylijskim ogniu. Jednoznaczny werdykt w walce Kowalkiewicz

„Polska Księżniczka” w brazylijskim ogniu. Jednoznaczny werdykt w walce Kowalkiewicz