MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowane krewetki z sosem...
fot. materiały prasowe

Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]

Grillowane krewetki z sosem

Składniki:
około 20 krewetek
2 limonki
60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu teryaki
1 ząbek czosnku
pęczek świeżej kolendry
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Do większego naczynia wlewamy oliwę i sok z limonki oraz posiekany czosnek. Następnie dodajemy Złote owoce, sól i pieprz do smaku, sos teryaki i posiekaną kolendrę. Odstawiamy na ok. 30 minut, po tym czasie delikatnie blendujemy. Do gotowej marynaty dodajemy krewetki i odstawiamy na kilka godzin. Następnie krewetki nadziewamy na drewniane patyczki i grillujemy przez ok. 5 minut. Gotowe możemy dodatkowo skropić sokiem z limonki.

Zobacz również

VIII Święto Rotmistrza Pileckiego - Parada Przedszkolaków

NOWE
VIII Święto Rotmistrza Pileckiego - Parada Przedszkolaków

Iga Świątek lepsza od Sabalenki w finale w Rzymie

Iga Świątek lepsza od Sabalenki w finale w Rzymie

Polecamy

Wypadek w Czchowie na DK 75. Zderzenie dwóch samochodów, jedna osoba ranna

Wypadek w Czchowie na DK 75. Zderzenie dwóch samochodów, jedna osoba ranna

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało