6 z 6
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]
Skrzydełka z grilla
Składniki:
12 skrzydełek z kurczaka
1 szklanka soku malinowego
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 ząbek czosnku
szczypta chilli
100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
100 g Fig duże owoce Bakalland
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
Skrzydełka myjemy, delikatnie osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem oraz nacieramy oliwą i czosnkiem i wędzoną papryką. Żurawinę i figi moczymy w szklance soku malinowego przez ok. 30 minut, następnie wszystko dokładnie blendujemy na delikatny mus, którym nacieramy skrzydełka. Odstawimy na kilka godzin, aż skrzydełka dobrze się zamarynują, a następnie grillujemy przez ok. 10 minut. Pozostały mus może być równie dodatkiem do skrzydełek.