Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowane krewetki z sosem...
fot. materiały prasowe

Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]

Grillowane krewetki z sosem

Składniki:
około 20 krewetek
2 limonki
60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu teryaki
1 ząbek czosnku
pęczek świeżej kolendry
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Do większego naczynia wlewamy oliwę i sok z limonki oraz posiekany czosnek. Następnie dodajemy Złote owoce, sól i pieprz do smaku, sos teryaki i posiekaną kolendrę. Odstawiamy na ok. 30 minut, po tym czasie delikatnie blendujemy. Do gotowej marynaty dodajemy krewetki i odstawiamy na kilka godzin. Następnie krewetki nadziewamy na drewniane patyczki i grillujemy przez ok. 5 minut. Gotowe możemy dodatkowo skropić sokiem z limonki.

Zobacz również

Fontanny na rynku w Kielcach po remoncie znów będą zachwycać! [WIDEO]

Fontanny na rynku w Kielcach po remoncie znów będą zachwycać! [WIDEO]

Teraz Maciej Wąsik? Kolejna zmiana na liście PiS do Europarlamentu

Teraz Maciej Wąsik? Kolejna zmiana na liście PiS do Europarlamentu

Polecamy

Te kwiaty w bukiecie ślubnym gwarantują kłopoty. Nie dawaj ich do wiązanki na ślub!

Te kwiaty w bukiecie ślubnym gwarantują kłopoty. Nie dawaj ich do wiązanki na ślub!

Magda Linette nie dała rady Arynie Sabalence. Było blisko sensacji!

Magda Linette nie dała rady Arynie Sabalence. Było blisko sensacji!

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie