1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i...
fot. pixabay.com

Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i zwierzęce (smalec, masło).

2 z 8
Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej...
fot. pixabay.com

Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej zawartości kwasów jednonienasyconych i jednocześnie niskiej zawartości kwasów wielonienasyconych.

3 z 8
Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.
fot. pixabay.com

Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.

4 z 8
Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która...
fot. pixabay.com

Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która mają wysoka temperaturę dymienia, np. masło klarowane, rafinowany olej słonecznikowy albo rafinowany olej kokosowy.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Zobacz również

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04