Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gęś na Jaśku/Stacja Kościelniki po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY - 16 grudnia 2017]

JJ, telemagazyn
Gęś na Jaśku/Stacja Kościelniki po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]
Gęś na Jaśku/Stacja Kościelniki po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY] Marzena Bugala- Azarko
Przed nami kolejna Kuchenna Rewolucja. Tym razem Magda Gessler odmieni restaurację Gęś na Jaśku.

Czy Kuchenne Rewolucje uratują restaurację Stacja Kościelniki/Gęś na Jaśku? O tym przekonamy się dziś oglądając kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji na TVN o godzinie 21.30. Odcinek dostępny jest także na player.pl

Magda i Maciek pasjonaci rajdów „off road”, czyli rajdów terenowych, często ścigali się i trenowali na torze niedaleko Kościelnik Górnych, coraz częściej myśląc o tym, że fajnie byłoby zamieszkać w tej okolicy. Dlatego kiedy pojawiła się okazja zakupu pensjonatu z restauracją w tej miejscowości, nie zastanawiali się i 3 dni później zostali jej właścicielami.

Sami oczywiście nie mieli pojęcia jak prowadzić restaurację, dlatego postanowili wydzierżawić ją doświadczonemu szefowi kuchni, czyli Gabrielowi.

Pan Gabriel pracował jako szef kuchni i szef gastronomii w sieciowych hotelach, więc wydawał się idealnym kandydatem, który mógłby stworzyć u nich lokal ze świetną kuchnią, szczególnie, że Maćkowi bardzo smakowały jego dania. Kotlet schabowy i golonka nie miały sobie równych! Niestety od samego początku restauracja pod rządami Gabriela przynosiła tylko straty, więc żeby pokryć rachunki za media oraz wypłaty dla pracowników, Magda i Maciek musieli wykładać pieniądze z własnej kieszeni, a comiesięczne długi restauracji okazały się być studnią bez dna. Maciek jednak cały czas wierzył w umiejętności i wiedzę Gabriela, za to Magda była zupełnie innego zdania niż jej chłopak i trudno im było dojść w tej kwestii do porozumienia.

Kiedy jednak musieli sprzedać kolejną rajdową terenówkę, żeby pokryć koszty utrzymania restauracji, oboje zgodzili się, że jedyną osobą, która może im pomóc jest Magda Gessler.

Gęś na Jaśku po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]

  • udko z Gęsi Lange z wiśniami porto, blanszowanym szpinakiem oraz plackami dyniowymi
  • krem z pomidorów z panierowaną mozzarellą
  • sernik z gorącym puree malinowym
  • pierogi z gęsiną
  • pierogi ruskie
  • krem z borowików
  • pizza z trzema składnikami
  • pierś z kurczaka kukurydzianego z krojonymi ziemniakami na maśle koperkowym

Gęś na Jaśku po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]

- Pyszne jedzenie, restauracja nieco na uboczu. Próbowałem zupę krem z pomidorów malinowych i pierogi z gęsiną. Uczynna obsługa. Ceny standardowe. Miejsce godne polecenia - Grzegorz

- Fajne miejsce tylko szkoda że nic z.kuchennych rewolucji w karcie dań nie pozostało już nic a schabowego z frytkami wszędzie można zjeść... - Olga

-Moim zdaniem lokal zmienił się na plus. Mięso gęsi jest delikatne i lekkie-serwowane na różne sposoby, o których nie miałam pojęcia. Zaskoczyły mnie pierogi z gęsiną. Może na święta sama takie przygotuje -i Marcelina.

- Restauracje odwiedziłam przy okazji wizyty na zamku Czocha.Niestety wizyta w restauracji bardzo mocno mnie rozczarowała. Zupełny brak organizacji i chaos. Kelnerki albo wszystkie po kolei podchodziły do jednego stolika albo żadna się nie interesowała.Czas oczekiwania na zamówienie bardzo długi. Bulion z gęsiny mdły,nie przyprawiony. Krem z pomidorów był zimny,kwaśny. Makaron z sosem z borowików bezpłciowy,bez znaku. Kaczka dotarła do stolika zimna i sucha. Jakość i wielkość porcji w stosunku do ceny mierna.Ani człowiek nie zjadł nie dobrego ani nie najadł się. Strata czasu i pieniędzy. Szczerze nie polecam. Myślę że goście odwiedzają Gęś na Jaśku z ciekawości po Kuchennych rewolucjach...Ale większość pewnie tak jak ja drugi raz by tego miejsca nie odwiedziła....- Kasia

-Bywałam w lokalu przed wizytą Magdy Gessler i nigdy nie narzekałam na jakość podawanych dań. Teraz jest jeszcze pyszniej. Trzymam kciuki za sukces restauracji i życzę powodzenia właścicielom - Maria.

Zobaczcie, które grupy zawodowe przyznały się do nadużywania alkoholu i jaki to odsetek. Dane pochodzące z "Diagnozy społecznej"

Przedstawiciele tych zawodów piją najwięcej alkoholu. Lista ...

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska