Historia powstania lokalu jest bardzo ciekawa. Panią Teresę zmotywowało wesele syna. Gdy okazało się, że nie ma restauracji, w której może zorganizować przyjęcie, pani Teresa postanowiła lokal założyć.
Kolacja Magdy Gessler
- Pasztet z korzenia z zielonym sosem frankfurckim w cenie 22 zł
- Pasztet z dzika i wątroby sarny z sosem cumberland w cenie 24 zł
- Czernina z kaczki z suszonymi owocami w cenie 15 zł
- Rosół z kaczki z makaronem w cenie 10 zł
- Polędwica z jelenia w sosie z bukietem leśnych grzybów na czerwonym winie, kluski na parze, buraki czerwone z kminem i chrzanem w cenie 57 zł
- Baba drożdżowa z marmoladą i śmietaną w cenie 10 zł
Gość w Dom dawniej karczma Cykada po Kuchennych Rewolucjach [MENU]
- Rolada z dzika z grzybami, ziemniaki z wody, ogórek kiszony w cenie 46 zł
- Kaczka pieczona z jabłkami w miodzie, kluski półfrancuskie w cenie 37 zł
- Kotlet kijowski, ziemniaki z wody, surówka z marchewki w cenie 37 zł
- Pierogi z kaczki okraszone słoniną i cebulą dymką w cenie 26 zł
Gość w Dom dawniej karczma Cykada po Kuchennych Rewolucjach [OPINIE]
"Wspaniała i bezproblemowa organizacja wesela, przesmaczne i bogate menu, dyskretny i pomocny personel. Polecamy z całego serca!" - Joanna
"Piękna Restauracja, przytulne wnętrza, bardzo gustownie urządzone, ze smakiem. Pokoje hotelowe duże, wygodne łóżko, bardzo czyściutko. Smaczne, domowe śniadanie, pyszna jajecznica i domowe konfitury. Kotlet schabowy na cały talerz, wyśmienity. Chętnie wrócimy." - Kasia
"Tak jak powiedziała p.Magda Gessler: "Jaśnie pani na wsi, zamiast karczmy zbudowała sobie pałac". Ja dodam od siebie - i wszystkich traktuje jak poddanych. Protekcjonalizm z jakim się odnosi do pracowników jest nie do przyjęcia, a nad całym tym chaosem unosi się nieuchwytna mgiełka szaleństwa." - Andrzej
"Miejsce bardzo fajne jeżeli chodzi o organizację wesela. Jedzenie też na wysokim poziomie. Problem w tym, że obsługę trzeba bardzo pilnować i co najgorsze upominać co chwilę. Duże braki jeżeli chodzi o podstawy w obsługiwaniu takich imprez (możliwe, że sama obsługa była złożona z nowicjuszy). Z komunikacją też był problem." - Patryk
"Dobre jedzenie ale bardzo tłuste. Nie polecam ogórków kiszonych w roladzie z dzika. - Andrzej
"Extra, ciche i przytulne miejsce. Można tam dobrze zjeść a po za tym Gość w Dom przeszedł Kuchenne rewolucje Pani Magdy Gessler" - Paweł
"Lokal z fajna obsługa kelnerską jedzenie w miarę dobre, ale drogie 27 zł za schabowego z 4 ziemniaczkami i słaba surówkę
Niestety pani Gessler miała rację lokal i klimat to nie wszystko jeszcze właściciel musi być na poziomie. A tam tego brak... Ale jak ma się obok gigantyczna fabrykę Ikea to klienci tak wjadą. W skali 1-10 dałbym 5 plus za pysznego schabowego i czysta, pachnąca toaletę." - Andrzej
Odcinek dostępny jest na player.pl tutaj
Mężczyźni o tym imieniu częściej zdradzają [lista]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news