
JABŁKA SĄ NISKOKALORYCZNE
Jabłka są bogate w błonnik i niskokaloryczne, co sprawia, że świetnie nadają się do odchudzania. Jabłka są bogate w wodę, a mają mało kalorii. Wysoka zawartość wody zapewni sytość na dłużej, dzięki czemu można ograniczyć spożycie kalorii.
Jedzenie owoców takich jak jabłka zamiast wysokokalorycznych wypieków to dobra droga do zdrowej wagi. Jabłka zdaniem ekspertów wprawdzie nie są przeznaczone do spożycia jako samodzielny posiłek, jednak mogą być częścią zrównoważonej i zdrowej diety.

JABŁKA ZASPOKOJĄ OCHOTĘ NA SŁODYCZE
Chociaż zjedzenie niewielkiej ilości gorzkiej czekolady (pełnej przeciwutleniaczy) może przynieść korzyści zdrowiu, zjedzenie jabłka jest również świetnym sposobem na zdrowe i naturalne zaspokojenie chęci na słodycze. Jabłka są naturalnie słodkie, więc zadowolą podniebienie i powstrzymają przed zjedzeniem wysokokalorycznych słodyczy z dodatkiem cukru. Warto do jabłka dodać masło orzechowe lub zanurzać plasterki jabłka w jogurcie.

JABŁKA POMAGAJĄ SIĘ NIE PRZEJADAĆ
Jabłka to bogaty w składniki odżywcze produkt, który może również pomóc w odchudzaniu. Istnieją dwie podstawowe cechy jabłek, które czynią je idealnym dodatkiem do każdej diety odchudzającej: zawartość błonnika i wody. Zarówno błonnik, jak i zawartość wody przyczyniają się do utraty wagi.
Błonnik znajdujący się w jabłkach pomaga w utracie wagi, zapewniając uczucie sytości i poprawiając zdrowie jelit. Zachowanie sytości przez dłuższy czas na niskokalorycznej żywności, takiej jak jabłka, może zapobiec przejadaniu się w ciągu dnia.

JABŁKA TO SATYSFAKCJONUJĄCA CHRUPKOŚĆ
Masz ochotę na chrupiące chipsy jako przekąskę? Zamień to na jabłko! Nadal będziesz mieć ten satysfakcjonujący element chrupania, ale bez wszystkich dodanych pustych kalorii. Jabłka są popularną przekąską, ponieważ jedząc je dostaje się satysfakcjonujące chrupanie.
Przy zaledwie 72 kaloriach na średnie jabłko, organizm otrzymuje 3 gramy błonnika pokarmowego, które pomogą czuć się nasyconym i usatysfakcjonowanym.
Łącząc jabłko z odrobiną bogatego w białko masła orzechowego, orzechów lub sera otrzymujemy zdrową i satysfakcjonującą przekąskę, która pozwoli czuć się sytym do kolacji bez podjadania i przejadania się.