Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Regina Musiał ze Szklanej to liderka, jakich mało

Regina Musiał ze Szklanej to liderka, jakich mało

Kolejny krok do rozpoczęcia budowy ważnej obwodnicy na Opolszczyźnie

Kolejny krok do rozpoczęcia budowy ważnej obwodnicy na Opolszczyźnie

Polecamy

Spryskaj tym okna, a osy uciekną w mig. Jak pozbyć się os za pomocą znanej przyprawy?

Spryskaj tym okna, a osy uciekną w mig. Jak pozbyć się os za pomocą znanej przyprawy?

Co zrobić, gdy ktoś ukradnie twój telefon z aplikacją mObywatel?

Co zrobić, gdy ktoś ukradnie twój telefon z aplikacją mObywatel?

Nadchodzą najlepsze festiwale muzyczne w Polsce. Zobacz, kiedy i gdzie się odbędą

Nadchodzą najlepsze festiwale muzyczne w Polsce. Zobacz, kiedy i gdzie się odbędą