
Polacy kochają grillować, jednak jedzenie kiełbasy z grilla może mieć zaskakujące skutki. Co dzieje się z organizmem, gdy jemy grillowaną kiełbasę? Kto nie powinien jeść kiełbasy z grilla? Zobacz, co mówią eksperci >>>>>

Kiełbasa z grilla przyspiesza proces starzenia i skraca życie?
Eksperci podkreślają, że często spożywanie kiełbasy z grilla może skrócić życie nawet o kilka lat! Jedzenie grillowanej kiełbasy może zwiększyć ryzyko wystąpienia problemów zdrowotnych lub je pogorszyć. Potrawy z grilla mogą pogłębiać stany zapalne w organizmie, co zwiększa ryzyko lub nasilenie przewlekłych problemów zdrowotnych, takich jak choroby serca, cukrzyca typu 2 i choroba Alzheimera. Mogą też przyczyniać się do procesu starzenia!

Kiełbasa z grilla pogłębia alergię
Jedzenie kiełbasy z grilla może pogorszyć alergię. Grillowanie może powodować podwyższony poziom histaminy, co może wywołać reakcję alergiczną, szczególnie u osób wrażliwych.

Kiełbasa jest źródłem białka
Każda kiełbasa jest uważana za źródło białka, a dostarczanie wystarczającej ilości białka w diecie jest ważne dla zdrowia, a nawet dla wagi. Białko jest również makroskładnikiem odżywczym, który pomaga dłużej czuć się pełniejszym, dlatego tak ważne jest, aby spożywać go wystarczająco dużo w ciągu dnia. Przeciętna kiełbasa może zawierać od 16 do 20 gramów białka. Jednak, chociaż kiełbasa zawiera białko, nie wszystkie kiełbasy można określić jako chude białko. W codziennej diecie kluczowe znaczenie ma dodanie niektórych chudych białek, takich jak kurczak i ryby.