"Robert z wykształcenia psycholog i ekonomista, zajmował się prowadzeniem szkoleń psychoedukacyjnych. Swoje doświadczenie zawodowe postanowił wykorzystać we własnej restauracji o zabawnej nazwie "Boczek i spółka". Jak sam twierdzi zależało mu na spójnej koncepcji, dlatego w restauracji "Boczek i spółka", gości wita rysunek zabawnej świnki, w lawendowym wnętrzu nawiązującym podobno do stylu Magdy Gessler (!) specjalnością zakładu jest… pizza." - czytamy w zapowiedzi odcinka.
W MENU restauracji "Boczek i Spółka" widniały lekkie sałatki oraz... dietetyczna pizza! Gdzie zatem tytułowy tłusty boczek?W ramach spójności koncepcji każde z dań miało rymowaną nazwę np.: jest pizza „Ildefonsa co z gyrosem pląsa” albo makaron „Boczek świruje, świderki serwuje”. Wystrój restauracji w Jelczu miał nawiązywać do lokali Magdy Gessler (na ścianach pojawiły się nawet cytaty jej wypowiedzi).
>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<
Jeszcze zanim widzowie zobaczyli program w telewizji (emisja w TVN w czwartek, 5 listopada 2015), właściciel restauracji Chrup Chrup Kartofel w Jelczu-Laskowicach koło Wrocławia postanowił że ją sprzeda. Czyżby więc Magda Gessler zawiodła? Właściciel przekonuje, że nie o to chodzi. Po prostu stwierdził, że... nie ma czasu na restauracyjny biznes.
Finałowa kolacja odbyła się 19 sierpnia. Nie minęły dwa miesiące, a w internecie pojawiło się ogłoszenie o sprzedaży "dobrze prosperującej restauracji po Kuchennych Rewolucjach" za kwotę 100 tys. zł
W menu można było znaleźć pozycje Magdy Gessler:
- zupa-krem z pora (8 zł),
- gulasz z indyka z plackami (15 zł),
- knedle ze śliwkami i sosem cynamonowym (8 zł)
- pizza Magdy - z mozzarellą, ziemniakami, skwarkami, krupniokiem, kiełbasą, cebulą, pomidorem i sosem śmietanowo-musztardowym (25 zł),
Do zobaczenia - odcinek 24 - TOP5 seriali Netfliksa.