Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje - Cibo Pazzesco [MENU, CENY, OPINIE]

JJ
Kuchenne Rewolucje - Cibo Pazzesco [MENU, CENY, OPINIE]
Kuchenne Rewolucje - Cibo Pazzesco [MENU, CENY, OPINIE] Sylvia Dabrowa
Tym razem Kuchenne rewolucje przejdzie restauracja w Sosnowcu. Lokal Magilana zmienił nazwę na Cibo Pazzesco. Co jeszcze zrobiła tam Magda Gessler? Zobaczcie.

Najnowszy odcinek do zobaczenia był w czwartek, 12 października w TVN o godzinie 21.30. Dziś, 14 października możemy zobaczyć powtórkę tego odcinka. Można go zobaczyć w internecie

TUTAJ

Kuchenne Rewolucje Sosnowiec „Magiliana”.
Marcin, jako zawodowy kierowca często odwiedzał Włochy. W Neapolu zachwycały go pizzerie – z pyszną pizzą, a do tego fascynowała go sprawność i szybkość z jaką pracowali i podawali dania Włosi. Podczas tych podróży Marcin marzył, że kiedyś sam będzie właścicielem takiego lokalu, pachnącego pizzą, pełnego ludzi, dokładnie tak jak we Włoszech. Jego zapał i czarowne wizje posiadania włoskiej pizzerii przekonały jego życiową partnerkę, Iwonę, która pomogła Marcinowi otworzyć własną restaurację. Więc kiedy pojawiła się możliwość zakupu wolno stojącego budynku na jednym z osiedli Sosnowca, nie czekali zbyt długo z podjęciem decyzji o zakupie lokalu na wymarzoną pizzerię Marcina. Oczywiście na kredyt, który zaciągnęli wspólnie, a którego spłata nie powinna być problemem, bo przecież pizzernia Marcina miała tętnić życiem, mieć pełno gości i sprzedawać tyle pizz, co te podziwiane w Neapolu. Została nazwana jak stacja metra w Rzymie – Magilliana , którą Marcin zapamiętał ze swoich podróży.

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Kuchenne Rewolucje Magilana/Cibo Pazzesco [MENU, OPINIE, CENY]
"Według mnie nie jest najlepsza w mieście, ale gdzieś wysoko, może nawet w pierwszej piątce bym ją umieścił. Zacznę od tego co dobre. Jest tam menu specjalne Gessler poleca, no i faktycznie warto tego próbować - bardzo oryginalne kompozycje. Jeżeli lubicie tradycyjne smak, pomińcie tą stronę, ale jak chcecie spróbować czegoś nowego, a i dobrego, to polecam. Jest rosół z kluskami z parmezanem - bardzo dobry, ale jeżeli dodamy do tego pesto to już jest genialne. Ogólnie pesto własnej roboty mają tu rewelacyjnie. Jeżeli chodzi o pizzę, to propozycja Gessler poleca jest bardzo ciekawa - od smaku ostrego do łagodnego - przemyślana kompozycja. Mówiąc dalej o pizzy: ciasto gorsze niż w Pezzo i Stonehenge, sos pomidorowy niedobry - smakiem trochę za bardzo przypomina keczup (mam nadzieję, że to nie keczup), składników odpowiednio dużo. Generalnie smaczna - jedna z lepszych w mieście, a mogę powiedzieć, że najlepsza na Zagórzu. Lokal przestronny - duży, przyjemny ogródek. W środku bez przepychu, ale przyjemnie. Jest płatność kartą." - Krzysztof

>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<

"Pizza dobra, ale faktycznie tylko dobra, sałatka włoska też dobra, długi czas oczekiwania na jedzenie, a gości był o tylko moja czwórka i dwóch chłopców 10 letnich, spaghetti boloński ohydne jakby zjełczały tłuszcz! Wyłam z rodzinką sprawdziłam Ale nie polecę znajomym i nie przyjadę na pewno drugi raz" - Aga

"Pizza dobra, tylko dobra. Brak obsługi kelnerskiej niestety. Po wszystko trzeba chodzić do baru . Miejsce dość "zimne" . Duża przestrzeń. Stół bilardowy na którym nie da się grać bo jest w tak złym stanie. Darty przy wejściu też irytują. Ogólnie miejsce na weekendowe spotkanie z kumplami na piwie." - Marcin

"Jedzenie jeśli jest, nie dane było mi spróbować. Dziś 4 podejście i zamknięte z powodu urlopu. Restauracja jednoosobowa?Reasumując - jedzenia nie oceniam. Organizacja do bani" - Piotr

Kuchenne Rewolucje w TVN - przepisy, menu, zmiany restauracji

"Brawa za odwagę dla właścicieli że postanowili otworzyć restaurację na wysokim poziomie na zwykłym osiedlu. Oby tylko utrzymali poziom bo jest dobrze. Nie wiem jak było przed Rewolucjami, ale obecnie pizza jest wybitna (jadłem Margerite Buffala). Taka ma właśnie być pizza: wspaniale ciasto, genialne rogi pizzy, bardzo dobre składniki, świetny sos pomidorowy. Jeśli komuś to nie smakuje, to po prostu nie ma jeszcze wyrobionego gustu chyba. Makarony też dobre, obsługa miła a ceny bardzo przystępne. Brawo i powodzenia!" - Damian

"Po zmianach pizza jeszcze lepsza niż była i w mojej ocenie lepsza niż te, które udało mi się jeść we Włoszech - tam wszystko jest w mące. Ceny nieco wyższe ale podniebienie od razu rozumie dlaczego, bo naprawdę da się odczuć jakość produktów, która w mojej ocenie stoi na wysokim poziomie - i mam nadzieję, że tak to zostanie. Bułeczka na przystawkę rewelacyjna , panini nie mam porównania ale mi smakowało." - Artur

Kuchenne Rewolucje Magilana/Cibo Pazzesco [MENU MAGDY GESSLER]
Bocca Angelo (Usta Anioła) - 10 zł
Rosół z kluseczkami z parmezan - 10 zł
Pizza Cibo Pazzesco (pulpa ardite, sos pieczarkowy, mozzarella, mozzarella do bufala, grillowana cukinia, szparagi białe i zielone, włoskie salami, jajko sadzone, pomidorki koktajlowe, pesto.

Magda Gessler w Sosnowcu

Sosnowiec: pizzeria Sale&Pepe po kuchennych rewolucjach Magd...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska