MKTG SR - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do...
fot. archiwum Polska Press

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do wyboru mamy wiele pysznych warzyw i owoców. Sprawdźcie nasze przepisy kuliarne na łatwe potrawy!

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia

Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

Paweł Domagała. Stand Up ,,Zresztą nieważne'' w Dąbrowie Górniczej

NOWE
Paweł Domagała. Stand Up ,,Zresztą nieważne'' w Dąbrowie Górniczej

Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

NOWE
Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

Polecamy

Tak wyglądał moment zamachu na premiera. Padło pięć strzałów - WIDEO

Tak wyglądał moment zamachu na premiera. Padło pięć strzałów - WIDEO

Atak na premiera Słowacji. Wiemy, kim jest zamachowiec

TYLKO U NAS
Atak na premiera Słowacji. Wiemy, kim jest zamachowiec

Minister Finansów rozbił bank. Takiej sprzedaży obligacji nie było od października

Minister Finansów rozbił bank. Takiej sprzedaży obligacji nie było od października