Takie informacje zostały ogłoszone na ostatnim zjeździe US Centers for Disease Control and Prevention w Atlancie. We wczesnej fazie pandemii w USA zmarło 99 osób, z których 45% stanowiły osoby otyłe. Ponieważ otyli stanowią tylko 26 procent wszystkich dorosłych Amerykanów, wydaje się, że otyłość pogarsza przebieg świńskiej grypy. Przyczyną mogą być, według naukowców, uwalniające się z tkanki tłuszczowej cytokiny - substancje pobudzające procesy zapalne, toteż przyjmowanie leków takich jak statyny, fibraty i glitazony mogłoby zapobiec groźnym powikłaniom.
Ludzie otyli są bardziej narażeni na śmierć z powodu świńskiej grypy

Świńska grypa statystycznie nie stanowi dla ludzi tak dużego zagrożenia jak zwykła grypa. Jednak ogólne osłabienie czy przewlekłe choroby mogą poważnie zwiększyć zagrożenie. Ostatnio ustalono, że podobnie jak cukrzyca czy nadciśnienie, również otyłość zmniejsza odporność na grypę.
Podaj powód zgłoszenia
M
A/H1N1, wirus grypy tzw. świńskiej grypy, ATAKUJE !!
Organizm człowieka od 5-7 mln lat ewoluuje, a raczej współ ewoluuje z bakteriami i wirusami, na planecie
Ziemia.
Gdyby układ immunologiczny tj. odpornościowy człowieka nie radził sobie w tej koegzystencji i nie umiał walczyć z większością bakterii i wirusów, to by zginął, a wtedy na naszej planecie żyłyby bakterie i wirusy, ale człowieka by nie było.
Człowiek jednak przetrwał i chce trwać dalej. Musi zatem w sposób rozumny, inteligentny zadbać o SIŁĘ swojego układu immunologicznego.
Nasz układ odpornościowy, to w skrócie tzw. białe krwinki. Aby walczyły muszą mieć energię szybką, łatwo dostępną, wystarczającą na długo.
No, ale ta energia czyli GLUKOZA, nie powinna być zbyt szybko wykorzystana przez organizm, przy dopływie ogromnych porcji insuliny.
Musi to być tzw. __GLUKOZA naturalna, duuużo tejże glukozy !!
PUENTA:
Wystarczy spożywać produkty sklasyfikowane wg tzw. __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
Zalecane do spożycia to pokarmy wg tabeli:
nisko tłuszczowe, nisko węglowodanowe, o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
Energia to oczywiście znany wszystkim, chleb z kaszy i ryżu.
REFLEKSJA:
Wzmacniajmy swój układ immunologiczny, to wówczas nasz lekarz rodzinny będzie miał łatwiejsze zadanie.
Organizm człowieka od 5-7 mln lat ewoluuje, a raczej współ ewoluuje z bakteriami i wirusami, na planecie
Ziemia.
Gdyby układ immunologiczny tj. odpornościowy człowieka nie radził sobie w tej koegzystencji i nie umiał walczyć z większością bakterii i wirusów, to by zginął, a wtedy na naszej planecie żyłyby bakterie i wirusy, ale człowieka by nie było.
Człowiek jednak przetrwał i chce trwać dalej. Musi zatem w sposób rozumny, inteligentny zadbać o SIŁĘ swojego układu immunologicznego.
Nasz układ odpornościowy, to w skrócie tzw. białe krwinki. Aby walczyły muszą mieć energię szybką, łatwo dostępną, wystarczającą na długo.
No, ale ta energia czyli GLUKOZA, nie powinna być zbyt szybko wykorzystana przez organizm, przy dopływie ogromnych porcji insuliny.
Musi to być tzw. __GLUKOZA naturalna, duuużo tejże glukozy !!
PUENTA:
Wystarczy spożywać produkty sklasyfikowane wg tzw. __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
Zalecane do spożycia to pokarmy wg tabeli:
nisko tłuszczowe, nisko węglowodanowe, o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
Energia to oczywiście znany wszystkim, chleb z kaszy i ryżu.
REFLEKSJA:
Wzmacniajmy swój układ immunologiczny, to wówczas nasz lekarz rodzinny będzie miał łatwiejsze zadanie.