MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Wioślarka Katarzyna Wełna: Od 11. roku życia wiedziałam, że chcę pojechać na igrzyska

Wioślarka Katarzyna Wełna: Od 11. roku życia wiedziałam, że chcę pojechać na igrzyska

Szalony pomysł transferowy Legii Warszawa! Uda się?

Szalony pomysł transferowy Legii Warszawa! Uda się?

Polecamy

Ostatnie wyniki Lotto z 14.05.2024 [Lotto, Lotto Plus]

Ostatnie wyniki Lotto z 14.05.2024 [Lotto, Lotto Plus]

Eurojackpot - wygrana w Polsce. Jakie wygrane padły?

Eurojackpot - wygrana w Polsce. Jakie wygrane padły?

Dwaj poszukiwani mężczyźni z powiatu radziejowskiego trafili za kraty

Dwaj poszukiwani mężczyźni z powiatu radziejowskiego trafili za kraty