5 z 7
WIELKANOCNE CIASTO CYTRYNOWE. Jeżeli chcemy przełamać...

WIELKANOCNE CIASTO CYTRYNOWE. Jeżeli chcemy przełamać schemat tradycyjnych wypieków wielkanocnych, możemy sięgnąć po przepis na oryginalne ciasto… cytrynowe. PRZEPIS. Składniki: Kostka do pieczenia Kasia - 225 gramów, drobny cukier - 200 gramów, mąka pszenna - 225 gramów, jajko - 4 sztuki, ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka, proszek do pieczenia - 1 łyżeczka, biała czekolada - 100 gramów, płatki kukurydziane - 65 gramów, borówka amerykańska - 100 gramów, skórka z cytryny - 1 sztuka, wiórki z białej czekolady - 20 gramów, jajeczka czekoladowe kolorowe - 1 opakowanie, wielkanocne kurczaczki - 1 opakowanie, borówka amerykańska - 100 gramów. Sposób przygotowania: Natłuść formę i oprósz mąką. W dużej misce zmiksuj: kostkę do pieczenia, cukier, jajka, wanilię, mąkę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i proszek do pieczenia. Dodaj borówki. Wlej masę do formy i piecz przez 40-45 minut, aż do momentu w którym obręcz będzie płynnie odklejać się od ciasta. Przełóż ciasto do ostygnięcia. Umieść ciasto na paterze i polej 100g rozpuszczonej białej czekolady tak, by rozpłynęła się po bokach. Pozwól czekoladzie zastygnąć. Zmieszaj płatki z 95g rozpuszczonej białej czekolady. Utwórz gniazdo na szczycie tortu. Udekoruj borówkami. Na koniec posyp ciasto wiórkami z białej czekolady i skórką z cytryny.

6 z 7
WIELKANOCNE CIASTO CZEKOLADOWE. Głęboka w smaku,...

WIELKANOCNE CIASTO CZEKOLADOWE. Głęboka w smaku, aromatyczna, rozpływająca się w ustach… czekolada! Doskonała na każdą okazję, świetnie sprawdzi się także na wielkanocnym stole - w postaci czekoladowego ciasta. Proste w przygotowaniu, z pewnością podbije serca wszystkich domowników. PRZEPIS. Składniki: Kostka do pieczenia Kasia - 140 gramów, drobny cukier do wypieków - 250 gramów, jajka - 2 sztuki, ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka, mąka - 220 gramów, kakao - 60 gramów, śmietanka - 200 mililitrów, proszek do pieczenia - 1 łyżeczka, soda oczyszczona - 0.75 łyżeczki, mleczna czekolada - 100 gramów, płatki kukurydziane - 65 gramów, mleczna czekolada - 95 gramów, różne czekoladki z bombonierki - 125 gramów, czekoladowe jajeczka, wiórki z białej czekolady - 20 gramów. Sposób przygotowania: Natłuść formę i oprósz mąką. W dużej misce zmiksuj: kostkę do pieczenia, cukier, jajka, wanilię, mąkę, kakao, śmietankę i proszek do pieczenia. Wlej masę do formy i piecz w 160°C przez 40-45 minut do momentu, w którym obręcz będzie płynnie odklejać się od ciasta. Przełóż ciasto do ostygnięcia.
Umieść ciasto na paterze i polej 100g rozpuszczonej mlecznej czekolady tak, by rozpłynęła się po bokach. Pozwól czekoladzie zastygnąć. Zmieszaj płatki z 95g rozpuszczonej mlecznej czekolady. Utwórz gniazdo na szczycie tortu. Wypełnij gniazdko czekoladowymi jajeczkami i czekoladkami z bombonierki. Wierzch posyp wiórkami z białej czekolady.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Groźnie na drogach w regionie. Na S5 auto uderzyło w barierkę, na A1 dachował kamper

Groźnie na drogach w regionie. Na S5 auto uderzyło w barierkę, na A1 dachował kamper

Polecamy

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia

Fryzury, które ostatnio pokochały kobiety. Oto pomysły na spektakularne metamorfozy

Fryzury, które ostatnio pokochały kobiety. Oto pomysły na spektakularne metamorfozy

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!