Grzegorz piętnaście lat życia spędził we Włoszech. Kiedy wrócił do Polski, otworzył własny zakład produkujący sery, w tym słynną włoską mozzarellę. Zachęcony sukcesem wytwórni, zapragnął otworzyć własną restaurację. Gdy znalazł odpowiednie miejsce, wybór był prosty – otworzył prawdziwie włoską pizzerię, gdzie kawałki sprzedaje się na wagę. Według Grzegorza jest to popularna praktyka we Włoszech, a szczególnie w Rzymie. Niestety, interes nie ruszył, tak jak chciał. Na pomoc ruszyła Magdalena Gessler.
Jak restauratorzy reagują na obecność Magdy Gessler w swoich lokalach?
Źródło:
TVN
Po "Kuchennych Rewolucjach" oprócz dobrze znanej klientom pizzy można zjeść również chłodnik z ogórkami czy cordon bleu. Zmianie uległa nie tylko karta dań, ale również i wnętrze restauracji.
Restauracja mieści się przy ul. Chopina 13 w Lublinie. Na Facebooku klienci wystawili jej ocenę 4,5/5 (112 opinii).
Restauracja Seremoania. Na Facebooku można poznać też lunchowe menu. Oto przykładowe zestawy:
- Barszcz czerwony
- Gulasz wieprzowy podawany z kaszą gryczaną oraz surówką
- Kompot
żurek
kotlet mielony podawany z ziemniakami oraz buraczkami
kompot
Zupa pieczarkowa
Kluski śląskie podawane z sosem pieczarkowym i surówką
Kompot
Kuchenne rewolucje "Czarny Motyl". Właścicielka wyrzuciła Magdę Gessler. Jak się broni? [2.11.2017]
rosół z makaronem
pulpeciki w sosie pietruszkowym, podawany z kaszą gryczaną i surówką
kompot
Krupnik
karkówka duszona z cebulka i marchewką, ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty
kompot wieloowocowy
- kapuśniak
- kotlet schabowy z ziemniakami oraz marchewka z groszkiem
Pizzeria Vincenti w Lublinie (Ser-o!-Mania) w "Kuchennych Rewolucjach" do obejrzenia na player.pl**
"Kuchenne Rewolucje" - sezon 16:
- odc. 1 - Pizzeria "Sale & Pepe” w Sosnowcu
- odc. 2 - „Ślonsko gościno” w Tarnowskich Górach
- odc. 3 - "Stare mury" w Chrzanowie
- odc. 4 - "1,2,3" w Tarnowie
- odc. 5 - "Pirat" w Olsztynie
- odc.6 - "Magiliana" w Sosnowcu
- odc. 7 - "Le Papillon Noir" w Katowicach
- odc.8 - "retka" w Łodzi